Dragan Vuković - biografija

                 Dragan Vuković, rodjen 26.08.1963. godine u Šapcu. Zbog ljubavi prema košarkaškoj lopti od nesvršenog studenta Mašinskog fakulteta u Beogradu, postao je viši košarkaški trener. Kao trener počeo je sa radom u košarkaškom klubu Iva u Šapcu 1991. godine gde je do 1998. godine prošao sve selekcije od pionira do pomoćnog trenera seniorskog tima.


                 Sa ženskom ekipom Mačve iz Šapca pomoćni ulazi u prvu saveznu ligu 1999. godine. U sezoni 2001-2002 vodio je muški seniorski tim Ive iz Šapca u lb ligi. Jedno kratko vreme radio je kao prener Zoranu Kovačiću-Čiviji u ženskoj ekipi Crvene Zvezde. Zatim jedan dugačak period u  ŽKK Vojvodina iz Novog Sada gde je bio i pomoćni i prvi trener. U medjuvremenu proveo je jednu sezonu u "Jedinstvu" iz Bjelog Polja u tada još uvek Saveznoj ligi kao prvi trener. Slede po tri godine provedene u ŽKK "Partizan" i u ŽKK "Radivoj Korać" iz Beograda. Za ovo vreme kao prvi trener ima finale Jadranske lige sa Vojvodinom, finale play off-a sa Partizanom i finale kupa sa Koraćem.


                U ženskim reprezentativnim selekcijama aktivan je od 2002. godine do 2010. godine gde je obavljao zadatke od prvog trenera na kadetskom prvenstvu Evrope do  pomoćnog na niz  juniorskih prvenstava i prvenstava za mlade. Bio je pomoćnik na Svedskom juniorskom prvenstvu kao i pomoćnik na dva seniorska Evropska prvenstva. Sa ovih prvenstava ima vise osvojenih medalja.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

High Quality Free Joomla Templates by MightyJoomla | Design Inspiration FCT. Dizajn, kod i SEO prilagodio: "Fabrika Sajtova"